Algemene Voorwaarden MediVet Call
Laatste wijziging 25/09/2024
Voor vragen kan u steeds contact opnemen met het Legal Team via legal.hasselt@medivet-call.com
1. DEFINITIES
-
Dienstverlener: MediVet Call BV, met het ondernemingsnummer 1006.681.737 en maatschappelijke zetel gevestigd te 3500 Hasselt, Koning Boudewijnlaan 20A.
-
Klant: de natuurlijke persoon of rechtspersoon die met de Dienstverlener een overeenkomst sluit of waarmee onderhandelingen en gesprekken gevoerd worden met het oog op het sluiten van een eventuele overeenkomst.
-
Overeenkomst: het samenwerkingscontract van bepaalde of onbepaalde duur dat afgesloten wordt tussen de Dienstverlener en de Klant waarbij de Dienstverlener zich ertoe verbindt om, tegen betaling van een vaste of variabele prijs, bepaalde diensten te leveren.
-
Diensten: het organiseren van een callcenter voor dierenartsen.
2. TOEPASSINGSGEBIED
2.1 Elke overeenkomst gesloten tussen de Dienstverlener en de Klant is onderhevig aan deze algemene voorwaarden. Van deze bepaling kan slechts worden afgeweken, mits schriftelijk en uitdrukkelijk akkoord.
2.2 Aanvullende elementen zoals bepalingen, voorwaarden, prijsoffertes, correspondentie, prijslijsten, informatiebrochures, orderbevestigingen, facturen, leveringsbonnen en/of andere documentatie opgesteld door de Dienstverlener die afwijken van, of niet werden opgenomen in deze algemene voorwaarden zijn voor de Klant eveneens bindend bij het sluiten van de Overeenkomst.
2.3 In geval van tegenstrijdigheden tussen de algemene voorwaarden van de Dienstverlener en deze van de Klant, primeren de algemene voorwaarden van de Dienstverlener. In geval van tegenstrijdigheden tussen de algemene voorwaarden en de Overeenkomst, primeren de bepalingen uit de Overeenkomst.
3. AANBIEDING EN ACCEPTATIE
3.1 Alle offertes en prijsopgaven van de Dienstverlener hebben een geldigheidsduur van 30 dagen na offertedatum, tenzij anders werd overeengekomen.
3.2 De overeenkomst komt tot stand op het moment dat de Klant schriftelijk de Dienstverlener in kennis stelt van zijn/haar akkoord met de offerte en zeker bij het ondertekenen van de samenwerkingsovereenkomst.
4. DUUR EN BEËINDIGING
4.1 Een overeenkomst van onbepaalde duur kan door beide partijen op elk moment worden opgezegd, met inachtneming van een opzegtermijn van zes maanden. Indien de Klant de overeenkomst vóór de afloop van de opzegtermijn wenst te beëindigen, is een schadevergoeding verschuldigd. Deze schadevergoeding bedraagt 50% van het totaalbedrag voor de resterende zes (6) maanden op basis van de geldende formule op het moment van opzegging. Bij stopzetting van de overeenkomst komen de nog niet opgenomen credits te vervallen. Hiervoor is er geen compensatie noch een terugbetaling verschuldigd door de Dienstverlener. Een voorgedrukte opzegbrief kan u hier aanvragen
4.2 Een overeenkomst van bepaalde duur kan opgezegd worden afhankelijk van de afgesloten duurtijd en naargelang de modaliteiten vastgelegd in de Overeenkomst. Echter dient er steeds een opzegtermijn van vierentwintig uur gerespecteerd te worden.
4.3 De Dienstverlener heeft het recht om de overeenkomst zonder voorafgaandelijke ingebrekestelling of gerechtelijke tussenkomst met onmiddellijke ingang te beëindigen indien de Klant in staat van faillissement is verklaard, onder voorlopig bewind werd geplaatst of anderszins het vrije beheer over zijn vermogen heeft verloren. In deze gevallen heeft de Klant geen recht op een schadevergoeding ten gevolge van de beëindiging van de overeenkomst.
5. ETHISCHE VERANTWOORDELIJKHEID
5.1 De Dienstverlener voert geen ethisch onverantwoorde (deel)opdrachten uit, noch verleent zij medewerking aan deze opdrachten. Zij behoudt zich het recht voor om onderhandelingen onmiddellijk af te breken of de Overeenkomst, zonder voorafgaandelijke ingebrekestelling of gerechtelijke tussenkomst, met onmiddellijke ingang te beëindigen indien zij kennis krijgt van ethisch onverantwoorde handelingen of opdrachten uitgevoerd door de Klant.
5.2 De Dienstverlener stelt de Klant schriftelijk in kennis van de verbreking van de onderhandelingen of van de beëindiging van de overeenkomst.
5.3 In dat geval heeft de Klant geen recht op een schadevergoeding ten gevolge van de beëindiging van de overeenkomst.
6. SITUATIE VAN OVERMACHT
6.1 Geen van beide partijen is aansprakelijk voor vertraging of niet-nakoming van haar contractuele verplichtingen indien deze vertraging of niet-nakoming te wijten is aan (1) een gebeurtenis waarop zij geen invloed heeft en (2) waarvan de gevolgen redelijkerwijs niet konden worden voorzien ten tijde van het sluiten van de Overeenkomst en (3) waarvan de gevolgen niet door passende maatregelen kunnen worden voorkomen.
6.2 Het betreffen abnormale en onvoorzienbare omstandigheden, die niet aan de fout van een partij zijn toe te rekenen, en die de nakoming van de verbintenissen weliswaar niet (noodzakelijk) onmogelijk maken, maar wel in aanzienlijke mate verzwaren of bemoeilijken. Te denken valt aan oorlog en oorlogsgevaar, terrorisme, oproer, molest, diefstal, brand, ingrijpende temperatuurschommelingen, waterschade, overstroming, aardbeving, pandemie en andere natuurrampen, verbeurdverklaring en belemmeringen veroorzaakt door maatregelen, wetten of besluiten van bevoegde internationale, nationale of regionale (overheids)instanties, gebrek aan grondstoffen, werkstaking, bedrijfsbezetting, blokkade, fabrieks- en vervoerstoringen, defecten aan machinerieën, niet-levering van noodzakelijke materialen, stroomstoring, storing zowel de eigen (tele)communicatielijnen als in deze van derden, ontploffing, een tekortschietende inzetbaarheid van uitvoerend personeel ten gevolge van ziekte, arbeidsongeschiktheid, persoonlijke onmisbaarheid, werkstaking, beëindiging van de arbeidsovereenkomst of freelancercontract, elke vertraging bij en tekortkoming door een toeleverancier.
6.3 Indien de situatie van overmacht niet langer dan twee (2) maanden aanhoudt, behoudt de Dienstverlener zich het recht voor om de uitvoering van de overeenkomst voor die periode te schorsen. Indien de situatie van overmacht langer dan twee maanden aanhoudt, is elke partij gerechtigd de overeenkomst tussentijds te beëindigen zonder inachtneming van een opzegtermijn of opzegvergoeding. In dat geval behoudt de Dienstverlener zich het recht voor om betaling te vorderen van de nog uitgevoerde en/of niet gefactureerde prestaties.
6.4 De Dienstverlener garandeert dat haar aangeboden diensten minimum 99,9% van de tijd op jaarbasis functioneel zijn, behoudens overmacht, in welk geval de Dienstverlener steeds het recht zal hebben om haar verbintenissen geheel of gedeeltelijk op te schorten zolang de overmachtssituatie duurt. Indien de overmachtssituatie tot gevolg heeft dat de functioneringsgraad daalt tot minder dan 99,1 % gedurende een periode die langer duurt dan twee (2) maanden, dan heeft de Klant het recht om de Overeenkomst eenzijdig te beëindigen zonder enige vergoeding verschuldigd te zijn. Vooraf op haar website (www.medivetcall.statuspage.io/) en/of per e-mail aangekondigde onderhoudswerken gelden niet als downtime, en worden niet als zodanig in rekening genomen. Deze garantie betreft uitsluitend de integrale werking van de eigen Diensten. De Dienstverlener is niet verantwoordelijk voor de werking van de diensten van derden, zoals onder meer de internetleverancier.
6.5 Indien de Dienstverlener deze garantie niet nakomt, zonder dat zij zich in een situatie van Overmacht bevindt, is de Klant gerechtigd op een schadevergoeding beschreven in de Overeenkomst op voorwaarde dat de Klant deze vergoeding opeist binnen een redelijke termijn na het incident (d.w.z. in principe binnen 72 uur). De aansprakelijkheid van de Dienstverlener beperkt zich in ieder geval tot een bedrag maximaal gelijk aan het bedrag dat specifiek bepaald is als vergoeding voor de Diensten voor de periode waarmee de schade verband houdt. Dit bedrag werd beschreven in de ondertekende offerte en/of Overeenkomst en kan verrekend worden op de factuur betreffende de maand waarmee de schade verband houdt.
7. PRIJZEN
7.1 Voor contracten van bepaalde duur worden de oproepen gefactureerd conform de keuze die de klant maakt inzake duurtijd, tijdstip van de dienstverlening (dag-, nacht-, of weekendtarief).
7.2 Voor contracten van onbepaalde duur wordt een creditsysteem gehanteerd, welke overeenstemt met het gemiddeld aantal oproepen die de Klant heeft ontvangen in een "normale" periode van drie (3) maanden voorafgaand aan het sluiten van de Overeenkomst. Deze periode omvat gebruikelijke maanden zonder bijzonderheden zoals zomermaanden waarin het aantal oproepen eerder hoog kan liggen. De Klant wordt in zijn keuze voor het meest geschikte pakket binnen het creditsysteem begeleidt door de Dienstverlener. De uiteindelijke keuze ligt echter bij de Klant.
7.3 De gekozen prestaties en/of het gekozen abonnement wordt vastgelegd in een samenwerkingsovereenkomst tussen de Dienstverlener en de Klant. Deze overeenkomst vermeldt de op dat moment gangbare tarieven voor de diensten van de Dienstverlener. Deze prijzen liggen vast en zijn, behoudens andersluidende overeenkomst en indexering, vaste en onwijzigbare tarieven.
7.4 De prijzen worden steeds weergegeven in Euro en zijn exclusief BTW of andere heffingen die van overheidswege worden opgelegd.
8. FACTURATIE
8.1 Facturatie voor contracten van bepaalde duur gebeurt ad hoc conform de keuze gemaakt in de samenwerkingsovereenkomst.
8.2 Facturatie voor contracten van onbepaalde duur gebeurt a.d.h.v. een creditsysteem. De credits worden maandelijks en voorafgaand aan de dienstverlening gefactureerd. Facturen worden overgemaakt per e-mail op het e-mailadres dat door de Klant wordt meegedeeld bij aanvang van het leveren van de diensten.
8.3 Een papierenversie van de facturatie kan ter beschikking gesteld worden op eenvoudig, schriftelijk verzoek aan finance@medivet-call.com.
8.4 De Klant is verbonden aan zijn keuze voor de eerste drie (3) maanden van de Overeenkomst. Na afloop van deze termijn is het mogelijk om het pakket aan te passen indien zou blijken dat het credit abonnement te hoog of te laag werd ingeschat door de klant in functie van het aantal oproepen. Desalniettemin wordt er door de Dienstverlener op regelmatige basis een evaluatie van het pakket doorgevoerd.
8.5 Bij het afsluiten van een nieuwe samenwerkingsovereenkomst is een eerste factuur met betrekking tot de opstartkosten onmiddellijk en vóór aanvang van de diensten verschuldigd. Het leveren van de diensten door de Dienstverlener vangen slechts aan bij ontvangst van de integrale betaling.
8.6 Elke factuur van de Dienstverlener dient binnen de veertien (14) dagen (tenzij op de factuur zelf een langere betalingstermijn is vermeld) na factuurdatum te worden betaald. Bij gebreke aan enig schriftelijk protest gedurende dezelfde termijn, wordt de factuur geacht te zijn aanvaard voor het geheel van haar vermeldingen.
8.7 Bij niet-tijdige betaling is de Klant van rechtswege en zonder voorafgaande ingebrekestelling, vanaf de vervaldatum van de factuur, een verwijlintrest verschuldigd aan de wettelijke intrestvoet. Daarnaast is de Klant een forfaitaire schadevergoeding verschuldigd ten belope van 10% van het factuurbedrag, met een minimum van 75,00 EUR. Indien een factuur niet wordt voldaan binnen de opgegeven betalingstermijn van veertien (14) dagen (of de langere betalingstermijn vermeld op de factuur), zal de Dienstverlener een eerste herinnering versturen. Bij uitblijven van betaling blijft de Dienstverlener gerechtigd om een aangetekende ingebrekestelling te verzenden naar het gekende facturatieadres. Indien betaling achterwege blijft gedurende vijf (5) kalenderdagen na deze ingebrekestelling, behoudt de Dienstverlener zich het recht voor om de uitvoering van de Diensten op te schorten tot alle openstaande bedragen volledig zijn voldaan, zonder daartoe gehouden te zijn de Klant nader te informeren.
8.8 Na ontvangst van de volledige betaling kunnen de Diensten opnieuw worden geactiveerd. De Klant wordt aangemoedigd om de Dienstverlener zo spoedig mogelijk een formeel betalingsbewijs te bezorgen om het heractivatieproces te versnellen. Bij een blijvende niet-betaling, zijnde dertig (30) kalenderdagen na ingebrekestelling, of in geval van herhaaldelijke wanbetaling, behoudt de Dienstverlener zich het recht voor om de Diensten definitief stop te zetten, zonder verdere verwittiging. De administratieve kost voor heractivatie van de Diensten bedraagt 80,00 EUR.
8.9 Indien blijkt dat voor een bepaalde maand een hoger of lager aantal oproepen hebben plaatsgevonden dan het gekozen creditabonnement, zal het volgende principe worden gehanteerd. Indien het aantal oproepen hoger ligt dan het gekozen creditabonnement, zal een bijkomende facturatie per oproep a.d.h.v. het geldende tarief worden gefactureerd. Indien het aantal oproepen lager ligt dan het gekozen creditabonnement, zal een overdracht van het aantal credits van de desbetreffende maand worden uitgevoerd naar de eerstvolgende maand.
8.10 Bij stopzetting van de overeenkomst komen de nog niet opgenomen credits te vervallen. Hiervoor is er geen compensatie noch een terugbetaling verschuldigd door de Dienstverlener.
8.11 Bij een dubbele en/of foutieve betaling zullen openstaande facturen en/of saldo’s aangezuiverd (gecrediteerd) worden en verrekend worden op de volgende maandelijkse factuur.
8.12 Bij een dubbele en/of foutieve betaling, zonder openstaande saldo’s, wordt het te veel overgeschreven saldo teruggestort en dit binnen een termijn van uiterlijk zes (6) maanden. De Opdrachtgever kan in geen geval interesten opvragen en/of ontvangen.
8.13 Indien de niet-betaling te wijten is aan een wanprestatie of gebrekkige uitvoering door de Dienstverlener, waarover de Klant binnen de zeven (7) dagen na het ervaren van de klacht zijn beklag doet, dan zal de Dienstverlener de Diensten niet definitief stopzetten tot zij de klacht heeft onderzocht en formeel heeft beantwoord.
9. INTELLECTUELE EIGENDOMSRECHTEN
9.1 De intellectuele eigendomsrechten op het door de Dienstverlener vervaardigde materiaal berust bij de Dienstverlener.
10. VERTROUWELIJKE INFORMATIE
10.1 Partijen zullen alle informatie die zij ontvangen van de andere partij met betrekking tot onder andere: gegevens (- bestanden) en/of met betrekking tot elkaars organisatie en/of andere vertrouwelijke, partijgebonden informatie, zoals onder andere gebruikersaccounts en wachtwoorden van softwareprogramma's, beschouwen als vertrouwelijke informatie. Deze informatie kan niet openbaar gemaakt worden
10.2 Indien een partij vertrouwelijke informatie openbaar moet maken of ter beschikking moet stellen van derden op grond van wettelijke voorschriften of op rechterlijk bevel, dient zij de andere partij hiervan in kennis te stellen.
10.3 Deze geheimhoudingsplicht geldt niet voor informatie die: - rechtmatig en/of niet in strijd met de bepalingen van deze overeenkomst publiek is of beschikbaar wordt; - verplicht door de wet of door een onderliggende rechterlijke uitspraak openbaar moet worden gemaakt; - in het kader van een juridische procedure openbaar moet worden gemaakt; - op rechtmatige wijze is verkregen van derden; - op totaal van de wederpartij onafhankelijke wijze door de andere partij is ontwikkeld of ontdekt, mits dit door de partij die zich erop beroept kan worden aangetoond.
11. AANSPRAKELIJKHEID, VRIJWARINGEN EN UITSLUITINGEN
11.1 De Dienstverlener verbindt zich ertoe om naar best vermogen de overeenkomst uit te voeren. Om die reden omvat de verbintenis in hoofde van de Dienstverlener slechts een inspanningsverbintenis. Echter kan de Klant van de Dienstverlener enige vorm van expertise verwachten. Bijgevolg kan de Dienstverlener slechts aansprakelijk gehouden worden voor de hierna vermelde gevallen en voor zover de vooropgestelde limieten conform de beroepsaansprakelijkheidsverzekering niet werden overschreden:
11.2 De Dienstverlener en haar aangestelden of personeel kunnen door de Klant niet aansprakelijk gesteld worden voor schade welke voortvloeit uit de uitvoering van de Overeenkomst, tenzij ingevolge opzet of bedrog.
11.3 In hoofde van de Klant geldt er een informatieplicht. Dit omvat het meedelen van een draaiboek of oplijsting als richtlijn voor de Dienstverlener om in een zo goed mogelijke dienstverlening te kunnen voorzien. Deze informatieplicht loopt gedurende de gehele overeenkomst. Aldus dient de Klant op regelmatige basis een actuele stand van zaken door te geven aan de Dienstverlener. Bijgevolg geldt de aansprakelijkheid van de Dienstverlener slechts voor zover hij voldoende geïnformeerd werd door de Klant in het kader van het uitvoeren van de Overeenkomst.
11.4 Aansprakelijkheid van de Dienstverlener voor schade aan derden, zijnde elke andere persoon of entiteit buiten de Klant, is uitgesloten.
11.5 De Dienstverlener is enkel aansprakelijk voor de directe schade die het gevolg is van opzet of grove schuld van de Dienstverlener en / of haar werknemers of aangestelden. In geen geval is Dienstverlener aansprakelijk voor enige directe, gevolg -, speciale, incidentele of indirecte schade van welke aard dan ook, die voortvloeit uit de levering of gebruik van de diensten van de Dienstverlener, voor zover toegestaan onder de toepasselijke wetgeving.
11.6 De aansprakelijkheid van de Dienstverlener wegens toerekenbare tekortkoming in de nakoming van deze overeenkomst ontstaat slechts indien zij door de Klant onverwijld en deugdelijk schriftelijk in gebreke werd gesteld, waarbij haar een redelijke termijn voor herstel van de tekortkoming werd gegeven, en de Dienstverlener ook na die termijn in de nakoming van haar verplichtingen tekort blijft schieten. De ingebrekestelling dient een zo nauwkeurig mogelijke omschrijving te omvatten van de tekortkoming, teneinde de Dienstverlener in staat te stellen adequaat te reageren.
11.7 Voorwaarde voor enige schadevergoeding wegens een toerekenbare tekortkoming is steeds dat de Klant onverwijld na het ontstaan van de schade de Dienstverlener schriftelijk op de hoogte brengt.
11.8 De Dienstverlener zal niet aansprakelijk zijn voor onrechtstreekse schade, verlies van winsten, inkomsten of kansen.
12. WIJZIGING VAN DE VOORWAARDEN
12.1 De Dienstverlener behoudt zich het recht voor om deze voorwaarden te wijzigen of aan te vullen tijdens de duurtijd van de overeenkomst. In dat geval zal de Dienstverlener de Klant hiervan binnen een termijn van veertien (14) dagen schriftelijk in kennis stellen.
12.2 Indien een specifieke bepaling van deze overeenkomst thans of in de toekomst om welke reden dan ook getroffen zou worden door nietigheid of ongeldigheid, dan zal dat niet de nietigheid van de volledige overeenkomst tot gevolg hebben. De nietige of ongeldige bepaling wordt in onderling overleg door de partijen vervangen door een geldige bepaling met dezelfde draagwijdte of een draagwijdte die er zo nauw mogelijk bij aanleunt.
13. CONCURRENTIEBEDING
13.1 Tijdens de duur van de Overeenkomst en tot zes (6) maanden na de beëindiging ervan zal de Klant zich onthouden van directe of indirecte concurrerende activiteiten ten opzichte van deze van de Dienstverlener binnen de provincies West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen, Vlaams-Brabant, Antwerpen en Limburg. In het bijzonder betreft de activiteit het organiseren van een callcenter voor dierenartsen. Bij elke individuele inbreuk op de bepalingen van dit artikel, zal de Dienstverlener recht hebben op een forfaitaire schadevergoeding ten bedrage van 12.500,00 EUR, zonder dat bewijs van schade dient te worden aangetoond. Indien evenwel de werkelijk schade van de Dienstverlener hoger is, kan een vergoeding gelijk aan de werkelijke schade worden gevorderd. De werkelijke schade mag met alle middelen van recht worden bewezen.
13.2 Tijdens de duur van de Overeenkomst en tot zes (6) maanden na de beëindiging ervan zal de Dienstverlener zich onthouden van directe of indirecte concurrerende activiteiten ten opzichte van deze van de Klant binnen de provincies West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen, Vlaams-Brabant, Antwerpen en Limburg. In het bijzonder omvat de dienst het benaderen van contacten gelegd tijdens het uitoefenen van callcenter diensten met het oog op marketing & leadgeneratiedoeleinden.
13.3 Bij elke individuele inbreuk op de bepalingen van dit artikel, zal de Klant recht hebben op een forfaitaire schadevergoeding ten bedrage van 12.500,00 EUR, zonder dat bewijs van schade dient te worden aangetoond. Indien evenwel de werkelijk schade van de Klant hoger is, kan een vergoeding gelijk aan de werkelijke schade worden gevorderd. De werkelijke schade mag met alle middelen van recht worden bewezen.
14. AFWERVINGSVERBOD
14.1 Gedurende de duurtijd van de Overeenkomst en gedurende een periode van zes (6) maanden na de beëindiging van de Overeenkomst, onthoudt de Klant zich ervan om personeelsleden of aangestelden van de Dienstverlener individueel of tezamen aan te zetten of trachten ertoe aan te zetten hun band met de Dienstverlener te beëindigen of op enige andere manier tussen te komen in de relatie tussen de Dienstverlener enerzijds en de betreffende personeelsleden of aangestelden anderzijds.
14.2 De niet-afwervingsverbintenis van de Klant geldt binnen de provincies West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen, Vlaams-Brabant, Antwerpen en Limburg.
14.3 Bij elke individuele inbreuk op de bepalingen van dit artikel, zal de Dienstverlener recht hebben op een forfaitaire schadevergoeding ten bedrage van 12.500,00 EUR, zonder dat bewijs van schade dient te worden aangetoond. Indien evenwel de werkelijk schade van de Dienstverlener hoger is, kan een vergoeding gelijk aan de werkelijke schade worden gevorderd. De werkelijke schade mag met alle middelen van recht worden bewezen.
15. GDPR
15.1 De Dienstverlener leeft de Europese Verordening 2016/679 van 27 april 2016 betreffende de bescherming van persoonsgegevens (AVG/GDPR) na, evenals de Belgische Kaderwet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot de verwerking van persoonsgegevens.
15.2 De Dienstverlener verwerkt persoonsgegevens uitsluitend in overeenstemming met de geldende wetgeving en voor de doeleinden die noodzakelijk zijn voor de uitvoering van de overeenkomst. Persoonsgegevens worden verwerkt volgens passende technische en organisatorische maatregelen om onbevoegde toegang, verlies of onrechtmatige verwerking te voorkomen.
15.3 De Klant kan voor vragen over gegevensbescherming, evenals voor het verkrijgen van informatie over de relevante protocollen en procedures, contact opnemen met de DPO via privacy@medivet-call.com.
15.4 Indien de Klant meent dat zijn persoonsgegevens niet conform de GDPR worden verwerkt, kan hij zich wenden tot de DPO of, indien nodig, een klacht indienen bij de bevoegde toezichthoudende autoriteit, zijnde de Gegevensbeschermingsautoriteit (GBA) in België.
16. DATACENTER, INFRASTRUCTUUR EN NOODPROCEDURES
16.1 De telefooncentrale van de Dienstverlener zijn ondergebracht in datacenters gelegen te Oostkamp (West-Vlaanderen), Asse (Vlaams-Brabant) en Hoboken (Antwerpen). Deze datacenters voldoen aan de hoogste normen op het gebied van veiligheid, betrouwbaarheid, milieuvriendelijkheid en duurzaamheid.
16.2 Elk van de bovengenoemde datacenters is voorzien van een noodstroomvoorziening, bestaande uit een noodstroomgenerator, teneinde de continuïteit van de dienstverlening van de Dienstverlener te waarborgen, zelfs bij uitval van de reguliere stroomvoorziening.
16.3 Voorts zijn de kantoren van de Dienstverlener eveneens uitgerust met een noodstroomgenerator, waarmee wordt verzekerd dat de interne systemen en communicatiekanalen van de Dienstverlener ononderbroken blijven functioneren, ook in geval van een stroomonderbreking, zodat de bereikbaarheid te allen tijde gewaarborgd is.
16.4 De Dienstverlener heeft gedetailleerde en uitgebreide noodprocedures opgesteld voor het geval van onvoorziene omstandigheden, storingen of andere incidenten die de dienstverlening kunnen beïnvloeden. Deze procedures worden regelmatig getest en geactualiseerd, teneinde snel en adequaat te kunnen reageren en de impact van eventuele verstoringen van de dienstverlening voor de Klant te minimaliseren.
16.5 De Klant heeft de mogelijkheid om de status van de systemen van de Dienstverlener in realtime te volgen via de volgende link: www.medivetcall.statuspage.io/ op deze pagina wordt gedetailleerde informatie verstrekt over de operationele status van de systemen van de Dienstverlener, evenals over eventuele storingen of geplande onderhoudswerkzaamheden.
17. OPNAME VAN TELEFOONGESPREKKEN
17.1 De telefoongesprekken worden standaard opgenomen en de beller wordt hiervan op de hoogte gesteld voordat zij onze operator aan de lijn krijgen. Dit gebeurt voor de veiligheid van onze operatoren en die van onze Klant en ter ondersteuning van onze professionele verantwoordelijkheden.
17.2 De opnames kunnen worden gebruikt voor het garanderen van veiligheid, voor het behandelen van klachten van huisdiereigenaars, voor kwaliteitscontrole, training van medewerkers, verzekeringskwesties of juridische procedures. Deze lijst is een niet-limitatieve opsomming van mogelijke toepassingen en kan worden uitgebreid indien nodig binnen het kader van onze contractuele en wettelijke verplichtingen.
17.3 Opnames worden één (1) jaar bijgehouden op onze beveiligde server. Wij behandelen alle opnames met de grootst mogelijke zorg en in overeenstemming met de geldende privacywetgeving zoals vastgelegd in de Europese Verordening 2016/679 van 27 april 2016 betreffende de bescherming van persoonsgegevens, evenals de Belgische Kaderwet dd. 30 juli 2018 .
17.4 Indien u vragen heeft over dit beleid, kunt u contact met ons opnemen via volgende contactgegevens: Legal.Hasselt@medivet-call.com
18. GESCHILLENREGELING EN TOEPASSELIJK RECHT
18.1 Deze Overeenkomst is onderworpen aan het Belgisch recht.
18.2 In geval van een geschil over de interpretatie of de uitvoering van de overeenkomst verbindt elk van de partijen zich ertoe te goeder trouw te trachten het geschil door bemiddeling op te lossen door deel te nemen aan ten minste twee bemiddelingszittingen of -vergaderingen van minstens twee uur. Daartoe wordt een erkend bemiddelaar aangesteld waarvan de kosten voor gelijke helften worden gedragen door beide Partijen.
18.3 Bij gebrek aan een minnelijke schikking vallen alle geschillen die voortvloeien uit deze Overeenkomst onder de exclusieve bevoegdheid van de rechtbank van het arrondissement Antwerpen, afdeling Hasselt.
* * * * *